SORU Kursiyer ilk yardım sertifikası ya da okulda aldığı ders belgesini getirdi. Derse girmek zorunda mı? ÇÖZÜM • Üniversite, yüksekokul ve lise düzeyinde zorunlu trafik ve çevre, ilk yardım ve araç tekniği derslerinden başarılı olduğunu belgeleyen, belgelediği dersin eğitimine girmez; yalnızca sınava girer. • Geçerliliği süren ilk yardımcı sertifikası olan, isterse ilk yardım dersinde eğitime tabi tutulmaz; sadece sınava girer. • Teorikte başarılı olup kaydını sildiren ya da direksiyonda başarısız olan, son sınav tarihinden itibaren 3 yıl içinde yeniden kayıt yaptırırsa teorik eğitim ve sınavlardan muaf sayılır. DAYANAK Özel MTSK Yönetmeliği madde 16 (2. fıkra), madde 15 (5. fıkra). Not: Bu özet yönetmelik metnine dayanır, hukuki danışmanlık yerine geçmez. Uygulama ilçe millî eğitim müdürlüğünüze göre ayrıntıda değişebilir; şüphede müdürlüğe sorun. Derleme: 13.10.2026.
← Yardım Topluluğu · Yardım konuları
Teorik derslerden muafiyet: hangi belgeyle, nasıl?
Kanun ve Yönetmelikler✓ Çözüldü
YöneticiYönetici13.10.2026 14:33