MTSKurs · Sürücü Kursu Sekreteri
← Yardım Topluluğu · Yardım konuları

Gece direksiyon eğitimi zorunlu mu?

Kanun ve Yönetmelikler✓ Çözüldü
YöneticiYönetici13.10.2026 14:33

SORU Bütün adaylara gece direksiyon dersi vermem gerekir mi? ÇÖZÜM • Evet: yönetmelikte sayılan sertifika sınıflarında (motosiklet, B, BE, F, C ve D grupları) kursiyere akan trafikte en az 2 saat gece araç kullandırılarak uygulama yaptırılması zorunludur. 24 yaşını doldurduğu için deneyim şartı aranmayan A sınıfı adayları için de aynıdır. • Sağlık raporunda gece araç kullanamayacağı yönünde kısıtlama bulunan kursiyere gece eğitimi verilmez. • Gece dersini de modüldeki plana işleyin. DAYANAK Özel MTSK Yönetmeliği madde 7 (3. fıkra). Not: Bu özet yönetmelik metnine dayanır, hukuki danışmanlık yerine geçmez. Uygulama ilçe millî eğitim müdürlüğünüze göre ayrıntıda değişebilir; şüphede müdürlüğe sorun. Derleme: 13.10.2026.

Henüz cevap yok

Cevap yaz